6 mei 2016 Hennie Mahn

Bevrijdingsfestival Zuid Holland 2016

Op Bevrijdingsdag viert Nederland de vrijheid.

De Bevrijdingsfestivals worden elk jaar gevierd in Amsterdam, Den Haag en in de 12 provincies. Ze worden georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bevrijdingsdag foto 1 (2014_06_06 17_43_17 UTC)De Bevrijdingsfestivals samen vormen het grootste eendaagse culturele evenement in Nederland. In Rotterdam vond het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland in Het Park aan de voet van de Euromast plaats. Deze wordt georganiseerd door JMR Produkties in opdracht van St. Provinciaal Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.

 

Dit jaar viel Bevrijdingsdag samen met Hemelvaartsdag, een vrije dag voor de meeste mensen, en in combinatie met het mooie weer van die dag was het Bevrijdingsfestival Zuid Holland druk bezocht. Zo druk zelfs dat om 16:30 uur de maximum capaciteit van het terrein al bereikt was.

bevrijdingsfest ZH 2016

Ambassadeurs
De Ambassadeurs van de Vrijheid zijn dit jaar Sunnery James & Ryan Marciano, Nielson en Kovacs. Zij vliegen op 5 mei met helikopters naar de verschillende festivals in het land. Ryan Marciano en Sunnery James staan om 20.15-20.45 in Het Park.

In opdracht van Stichting Provinciaal Bevrijdingsfestival Zuid-Holland  verzorgde Triple-F-Event-Security en Triple F Services  de veiligheid rond dit jaarlijkse evenement.