9 september 2017 Hennie Mahn

Challenge Amsterdam-Almere ( EK Triathlon )

Challenge this! Zwem 3,8km, fiets 180km en loop 42,2km door het vlakke en open landschap van Almere-Amsterdam. Op 8 september 2017 gebeurde het!

Wist je dat Almere-Amsterdam de oudste triathlon van de wereld is na Hawai?

Toeschouwers hadden genoeg te zien en te doen tijdens de Challenge Almere-Amsterdam. Zowel langs het parcours, in het stadion als online was de triathlon goed te volgen. Voor de atleten is het uiteraard het mooiste als er zoveel mogelijk toeschouwers langs het parcours staan. Er waren daarom een aantal hotspots waar atleten goed aan te moedigen waren.

Het stadion lag voor de ingang van Kunstlinie Almere Flevoland. Hier kon via een groot beeldscherm de wedstrijd op de voet gevolgd worden dankzij de live streaming. Daarnaast kwamen de atleten tijdens de marathon zes keer door dit stadion voordat ze daar finishen. Vanaf 15.00 uur finishten de lange afstand atleten, maar daarvoor was het al vol met supporters van de halve afstand atleten. In de avond was het extra feest met live muziek om de laatste atleten binnen te loodsen.

De Challenge Amsterdam-Almere is een mooie show case van de integrale dienstverlening van Triple F Security en Triple F Services. Naast de beveiliging middels de inzet van Security Hosts en Hondengeleiders vanuit Triple F Security coordineerde Triple F services ook alle communicatiestromen ( video & audio) tussen delen van de organisatie, toeleveranciers en hulpdiensten.