Het feest dat op 2 en 3 oktober zou plaatsvinden op het dak van parkeergarage Hoogvliet ging in gewijzigde vorm toch door. Niet op een dak maar op een parkeerplaats. Zodra de deelnemers aan de Taptoe de Kaasmarkt op 2 oktober hadden verlaten, werd het plein overgenomen door de organisatie van het feest dat om 20.00 uur begon en tot 2.00 uur doorging. De tweede dag, het feest op 3 oktober, kwam te vervallen.

Dak Juh werd goed ontvangen en ook organisatoren Koen ten Haken en Trudy Kwik waren laaiend enthousiast over de mogelijkheid voor een flink feest op het dak van parkeergarage Hoogvliet aan de Korevaarstraat. Prima plek, vlak naast de Garenmarkt waar in andere jaren duizenden mensen dansen en hossen tijdens de viering van Leidens Ontzet. Dat laatste is precies de bottleneck gebleken. Op het dak kunnen en mogen 1500 mensen. Maar de constructie is niet gebouwd op een hossende menigte van die omvang.

Het was burgemeester Lenferink er veel aan gelegen om een alternatief te vinden voor Dak Juh. Het feestterrein rond de Nieuwe Rijn was vooral op de avond van 2 oktober helemaal vol. Zonder feest op de Garenmarkt werd gevreesd dat er nog duizenden feestvierders die kant op zouden willen met alle gevolgen voor de openbare orde en veiligheid van dien.

De enige beschikbare plek in de buurt van de Nieuwe Rijn die ook groot genoeg was, was de Kaasmarkt. Dat plein was op 2 oktober toch al autovrij gemaakt voor het opstellen van de deelnemers aan de taptoe, dus kon er snel geschakeld worden. De organisatie heeft daarop de omwonenden van de Kaasmarkt per brief geinformeerd.

De gemeente zag zich genoodzaakt om een extra evenement te organiseren. Tijdens Leidens Ontzet werd het op de Nieuwe Rijn steeds drukker. Bij te grote drukte is de veiligheid van de bezoekers in het geding. Mede op advies van de politie is besloten om een extra activiteit te organiseren om de Nieuwe Rijn en omgeving te ontlasten.

Het beheersen van groepen feestvierders (de meesten onder invloed van alcohol) is buitengewoon ingewikkeld. Groepen mensen mogen zich niet klem lopen (vooral risico’s op Nieuwe Rijn/Stadhuisplein/soms op het kermisterrein/Steenstraat); er moeten altijd calamiteitenroutes vrij zijn voor ambulance, brandweer en politie, en uiteraard voor publiek. En dat allemaal nog in het internationale licht van een zeker vergroot risico op terroristische aanslagen.