18 maart 2016 Hennie Mahn

Het eResponse Crowd Safety and Security Conference (Birminham -UK)

Op woensdag 17 maart  bezochten Walter Hubers en Hennie Mahn, (als onderdeel van ons CPD; Continuing Professional Development) het eerste  International Crowd Safety and Security Conference georganiseerd door eResponse Crowd Safety dat werd gehouden in The National Motorcycle Museum te Birmingham (UK).

De conferentie was bedoeld voor een ieder die betrokken is bij het managen van groepen mensen bij evenementen van welke aard en omvang dan ook. De aanwezigen waren Event Managers, Veiligheidscoördinatoren en verantwoordelijken van  Beveiligingsbedrijven, evenementenlocaties, gemeenten en hulpdiensten.

Aan de hand van een aantal internationaal gerenommeerde sprekers werden we meegenomen langs de laatste trends en werkwijzen op het gebied van Crowd Safety in zowel bestaande locaties als ook buitenfestivals.

De presentatie van het congres was in handen van niemand minder dan de Olympisch goud winnaars Kris Akabusi en Roger Black.eResponse 3

Onderwerpen die onder meer aan bod kwamen:

  1. Het belang van trainen en opleiden.
  2. Klant beleving
  3. De psychologie van een menigte
  4. Crowd Science and Dynamics
  5. Contra Terrorisme voor Evenementen na Parijs
  6. Risk and Football Fans – An approach to policing and crowd safety

 

De sprekers bestonden uit een groep van academici en deskundigen uit het werkveld zoals:

Dr Mick Upton (eResponse Crowd Safety)

Andy Hollinson (eResponse Crowd Safety)

Robbie Naish (eResponse Crowd Safety)

Dr John Drury (University of Sussex)

Professor Clifford Stott (Keele University) &

Heather McGill

Deze dag was op alle fronten geslaagd zowel de organisatie als de inhoud van de onderwerpen en de kennis die we er weer van mee hebben gekregen.