20 april 2015 Hennie Mahn

Historisch Festival Almelo

Almelo drie dagen terug in de tijd!

600 kilo kruit, 700 re-enactors uit heel Europa en ruim 27.500 bezoekers in het Schelfhorstpark. Een ongekend succes voor Almelo!

Alweer  2  jaar geleden is  een groep enthousiastelingen aan de slag gegaan om dit evenement te verwezenlijken en is de ‘Stichting Historisch Festival Almelo’ opgericht.  Er was gekozen om allereerst  de organisatiestructuur  op de rit te zetten, waarbij binnen het bestuur elk bestuurslid  een eigen verantwoordelijkheid heeft per werkgroep. De volgende werkgroepen werden opgezet:  educatie, communicatie, vrijwilligers, horeca, ambachten, sponsoring, toneel en ambachten, re-enactment en sponsoring. Vanzelfsprekend kwam er meer bij kijken, zoals  locatiebepaling,  vergunningen en de (unieke) historie van Almelo en omgeving. Ook wilde men allerlei sociaal-maatschappelijke organisaties binnen Almelo en omgeving betrekken bij het initiatief om het draagvlak en de betrokkenheid van dit festival binnen de samenleving breed op te zetten, zo ook met de Napoleontische Associatie der Nederlanden alsook haar zusterverenigingen in het buitenland, het voortgezet onderwijs, de gemeente, ondernemersverenigingen , het Schelfhorstpark, etc. etc.

Historisch Festival Almelo 2015

Tevens is er onderzoek gedaan binnen de archieven over deze tijd, waarbij zelfs informatie uit de archieven in Cherbourg en Vincennes is verzameld. Hierdoor is uniek historisch materiaal verkregen. Re-enactors uit heel Europa zijn in authentieke kledij van 17 t/m 19 april 2015 naar Almelo komen om deze unieke periode met u te herbeleven…men waande zich 200 jaar terug in de tijd: de Franse periode!

Voor de organisatie en in samenwerking met NSSG verzorgde Triple F Security de beveiliging rond dit evenement

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,