13 december 2017 Hennie Mahn

Lichtjesavond Delft

Lichtjesavond is een mooie traditie die bij iedereen in Delft in de agenda staat. Op dinsdag 12 december werden de lichtjes van de kerstboom ontstoken en was de binnenstad op z’n aller-gezelligst.

Lichtjesavond Delft zorgt er al jaren voor dat er duizenden mensen naar de stad komen voor de gezelligheid, het shoppen, de muziek en natuurlijk lekker eten en drinken. Shoppen kan op de kerstmarkt en in de Delftse winkels die ‘s avonds ook open waren.  Koren, muziekensembles en bandjes zorgden verspreid door de stad voor de muziek. Hoogtepunt was natuurlijk het ontsteken van de lichtjes van de grote kerstboom op de Markt, wat traditiegetrouw om 19.00 uur ‘s avonds plaatsvond. 

Lichtjesavond wordt al gevierd sinds 1998 en is traditioneel de aftrap van de Donkere Dagen van Delft. Sindsdien wordt het evenement elk jaar door steeds meer bezoekers bezocht: inmiddels staat de teller zo rond de veertigduizend. Het aansteken van de lichtjes in de kerstboom op de Markt is trouwens al veel langer traditie.

De organisatie van dit evenement heeft ook via Safe City Solutions tijdelijke voertuigwerende maatregelen laten aanbrengen ter beveiliging van de tienduizenden bezoekers in het centrum van Delft. In opdracht van Safe City Solutions heeft Triple F Services de bemensing van deze maatregelen verzorgt.