8 juni 2015 Hennie Mahn

Marathon Amersfoort 2015

December 2014 presenteerde de Stichting Marathon Amersfoort aan gemeenteraadsleden, wethouders en belangstellenden haar plannen voor 2015. De openbare bijeenkomst op ‘Het Plein’ in de hal van het stadhuis vormde een onderdeel van de raadsvergaderingen van diezelfde avond. Het welkom werd uitgesproken door een ¬†enthousiaste stichtingsvoorzitter Jaco Uittenbogaard:,, Bij ons evenement komt letterlijk alles bij elkaar: massaliteit, originaliteit, sportiviteit en plezier.”

Vervolgens was het de beurt aan medeorganisator Jaap Hengeveld om een toelichting te geven. Volgens Hengeveld worden loopclinics verzorgd op de Amersfoortse basisscholen en i.s.m. ROC Midden Nederland. Bovendien geeft de Stichting trainingen aan vakleerkrachten van het voortgezet onderwijs. Dit met ondersteuning van de sportacademie MBO Amersfoort. De jeugd stimuleren om kennis te maken met de gezonde effecten van bewegen vormt een van de doelstellingen van de stichting.

De kidsrun kreeg een nieuwe naam: Minimarathon en een nieuwe afstand, namelijk de 2,2 km. Het is de bedoeling dat aan deze afstand (jongens en meisjes t/m 14 jaar) straks ook ouders kunnen deelnemen. Behalve de klassieke afstand van 42 km, was er een halve marathon en de zeer populaire 5 km. De 10 km tenslotte was de echte wedstrijd met een ‘challenge’ tussen mannen en vrouwen (de vrouwen wedstrijdatleten zijn 3 minuten eerder gestart) en diverse geldprijzen.
De Marathon Amersfoort van 7 juni 2015 was de vijfde editie van Amersfoorts grootste sportevenement.

Triple F Security ondersteunde de organisatie van dit prachtige evenement met Security Hosts en verzorgde voor de organisatie het communicatie management.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,