6 juni 2016 Hennie Mahn

Marathon Amersfoort

marathon Amersfoort 2016 1Met meer deelnemers dan vorig jaar, veel toeschouwers langs het 21 kilometer lange parcours en prima weersomstandigheden kon de organisatie van de Marathon Amersfoort op zondag 5 juni op een geslaagde zesde editie terugkijken. Ruim 6.300 lopers, 700 meer dan in 2015, meldden zich zondagochtend op het Eemplein waar traditiegetrouw de start en finish van het grootste lokale sportevenement waren. Zij hadden het geluk dat zij niet op het heetst van de dag hun kilometers moesten afleggen. De temperatuur steeg in de loop van de dag tot boven de 25 graden, niet het meest gunstige klimaat voor lopers.marathon amersfoort 2016 2

,,Een graadje of drie minder hadden wij liever gehad”, zei Jaco Uittenbogaard (53), sinds een jaar of drie voorzitter van de stichting Marathon Amersfoort, tussen de prijsuitreikingen in het gezellige promodorp door. ,,Voor de toeschouwers is dit weer fantastisch, voor de lopers is dat minder prettig. Het was de warmste editie sinds de start van de marathon in 2009″.

Het was een warme dag, in alle opzichten. We hebben genoten van ongeveer 6000 hardlopende kinderen, jongeren en volwassenen. Amersfoort heeft laten zien dat het in alle opzichten een sportieve stad is.

Dank aan alle vrijwilligers, deelnemers, publiek, verzorgingsposten, verkeersregelaars, hulpdiensten, artiesten en andere festivals in de stad.

Triple F Event Security en Triple F Services mocht voor de Stichting Marathon Amersfoort  de beveiliging verzorgen van het start-finish gebied en de centralist leveren voor de CPO ( Centrale Post Organisatie).