4 juli 2016 Hennie Mahn

Metropolis 2016

Het was de afgelopen periode koorddansen wat betreft de weersvoorspellingen. Ook voor de 28e editie van het Metropolis Festival te Rotterdam. Waar festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole de afgelopen weken hun bezoekers moesten ontvangen in een modderpoel die zijn weerga niet kende, kreeg  Metropolis eindelijk een keer de prachtige dag waardoor het festival kon gloreren. Maar liefst 33.000 mensen weten hun weg te vinden naar het Rotterdamse Zuiderpark, en dat is best bijzonder, gezien het programma. Nieuw, klein en onbekend, dat is wat Metropolis ook dit jaar te bieden heeft. metropolis 3

metropolis 4Beginnende bandjes en muzikanten kiezen steeds makkelijker voor Metropolis. Volgens de nieuwe directeur Pim Kipp (31) komt dat mede door de toegenomen populariteit van de stad.

Zondag trok de 28e editie van het gratis festival in het Rotterdamse Zuiderpark dus 33.000 bezoekers.

„We hebben met het opbouwen best slecht weer gehad, maar dankzij een ervaren team waren we toch op tijd klaar”, vertelt Kipp. De dagen voorafgaand was hij dan ook bang voor het weer. „Maar de zon scheen volop. Beter kon gewoon niet.” En dat zorgt er dan ook voor dat het behoorlijk druk was. „Mensen hadden de hele week binnen gezeten en konden nu hier lekker ontspannen en genieten van de muziek.”

Metropolis 1En het regelen van muzikanten en bands is ieder jaar weer een uitdaging. „We hebben geen publiekstrekkers, maar wel de publiekstrekkers van de toekomst”, aldus Kipp. „We hebben hier in het verleden The Prodigy, Smashing Pumpkins en The Strokes gehad. En ook Twenty One Pilots, die nu een hit hebben met het nummer Stressed Out.” En dat Rotterdam ook in het buitenland steeds bekender en populairder is, helpt ook wel. „Artiesten willen hier graag zijn. En de komende jaren houden we aan dat concept vast. Wij willen vooral gratis blijven en talent een podium geven.”

 

Voor de organisatie van het Metropolis Festival verzorgde Triple F Event Security naast de gehele beveiliging van het evenement ook de begeleiding van de vergunningsaanvraag en de Security Manager. Triple F Services leverde verder de centralist voor de CP (Centrale Post).