Met een overtuigende 26-20 zege op Luxemburg is het Nederlands Herenteam uitstekend gestart in de eerste fase van de kwalificatie voor de WK 2017. Bij het rustsignaal zag het er al rooskleurig uit voor Oranje: 15-9.

De ploeg van bondscoach Joop Fiege begon uitstekend. Bobby Schagen, Léon van Schie en Patrick Miedema zorgden voor een 3-0 voorsprong. De positieve marge werd daarna geleidelijk uitgebreid. Via 7-3 en 10-5 werd de eerste helft afgesloten met een voorsprong van zes doelpunten.

NHV interland Ned Lux 2015 TSCA Almere
Direct na de hervatting scoorde Dan Ley het eerste doelpunt voor de Luxemburgers. Vervolgens bepaalde het Nederlands Herenteam het wedstrijdbeeld. Via geslaagde doelpogingen van Patrick Miedema en Ivo Steins stond er binnen vijf minuten een 17-10 voorsprong op het scorebord. Dit verschil bleef tot 19-12 nagenoeg onveranderd. Nederland wist hierna zeven minuten niet te scoren voordat Jorn Smits met zijn tweede treffer het twintigste Nederlandse doelpunt liet aantekenen: 20-14.

Twee nieuwe Luxemburgse treffers brachten de bezoekers zelfs terug tot op vier doelpunten: 20-16. Verder liet de ploeg van Joop Fiege het niet komen. Nederland scoorde vier keer op rij en maakte via Fabian van Olphen, Léon van Schie, Bobby Schagen en Jeffrey Boomhouwer 25-17. In de slotfase wist Luxemburg het verschil tot zes goals te beperken.

,,We hebben redelijk gespeeld vandaag’’, keek bondscoach Joop Fiege terug op de wedstrijd. ,,We hebben hard gewerkt in de dekking maar maken aanvallend nog te veel fouten. De zwakke perioden moeten eruit. Het moet zaterdag beter’’.

Op zaterdag 7 november om 19.00 uur volgde het uitduel in het Luxemburgse Differdange. Deze wedstrijd was live te volgen via www.flh.lu.

In opdracht van het Nederlands Handbal Verbond verzorgde Triple F Security de beveiliging rond deze interland.