29 september 2017 Hennie Mahn

PROACTIEF BEVEILIGEN

Het doel van proactief beveiligen is het in een vroeg stadium onderkennen van een dreiging, zodat er actie kan worden ondernomen om de tegenstander in zijn voorbereiding te stoppen.

Onze huidige manier van beveiligen is reactief georganiseerd. Traditioneel, reactief beveiligen kan worden vergeleken met een visser die met zijn hengel aan de waterkant staat of in een bootje zit te kijken naar zijn dobber. Hij wacht rustig op de dingen die gaan gebeuren. Zodra zijn dobber gaat bewegen, komt de visser in actie. Wanneer hij op tijd reageert en op de juiste wijze handelt, slaat hij de vis aan de haak. Wanneer hij echter te laat reageert of zijn kans verspeelt door een verkeerde handeling, dan gaat de vis er met het aangeboden aas vandoor.

Op 28 september deden 4 medewerkers van Triple F Security examen voor de pilot cursus van studiecentrum Minerva en we kunnen alle 4 de medewerkers feliciteren met het behalen van het certificaat Proactief Beveiligen.

Op 1 december kregen onze medewerkers uit handen van Mandy Terschegget-Pruimers van het Studiecentrum Minerva hun certificaat en bloemen uitgereikt.

De functie

Proactief beveiligen gaat over het kunnen inschatten van afwijkend gedrag. Om afwijkend gedrag te kunnen constateren, ken ‘de norm’. Weten als proactief beveiliger wat normaal gedrag is in specifieke situaties. Je plaatst afwijkend gedrag in het juiste perspectief. Security questioning is daarbij een van de belangrijkste vaardigheden.

Voor wie

De cursus Proactief Beveiligen is onder meer bestemd voor beveiligers, security hosts, gastheren en gastvrouwen en receptionistes.