11 september 2017 Hennie Mahn

Rabo Bridge to Bridge Run

De Bridge to Bridge is een sterk groeiend Arnhems hardloop evenement waarbij  het historisch perspectief van de stad centraal staat. Het is een beleving voor jong en oud,  talenten en recreanten, voornamelijk uit Arnhem, maar zeker ook uit andere delen van het land en zelfs van buiten de landsgrenzen, met een stijging van 1.000 per jaar tot een limiet van 10.000 deelnemers in 2018.

De Rabo Bridge to Bridge is het hardloopevenement van Arnhem. Ieder jaar klinkt op de tweede zondag van september het startschot. Iedereen is welkom: van jong tot oud en van beginner tot topper.

Een paar feitjes over de Bridge to Bridge;

Het parcours van de Rabo Bridge to Bridge is uniek. De deelnemers lopen niet alleen door de binnenstad, maar ook door het prachtige natuurgebied Meinerswijk.

In 1984, veertig jaar na de beroemde slag om Arnhem, werd Bridge to Bridge voor het eerst georganiseerd. In de afgelopen decennia is ‘de battle of the bridges’ uitgegroeid tot een uitdagende wedstrijd die ieder jaar plaats vindt op de tweede zondag in september.

Het DNA van Rabo Bridge to Bridge kent een hoog arnhems gehalte. De meeste deelnemers komen uit Arnhem.

  • Ook buiten de landsgrenzen is de ‘Bridge’  intussen bekend. Behalve Nederlandse deelnemers verschenen afgelopen keer ook Duitsers, Belgen en Britten aan de start.

 

Triple F Security verzorgd de veiligheid rond het start en finishgebied en Triple F Services verzorgt de centrale communicatiepost gedurende het gehele evenement.