20 maart 2016 Hennie Mahn

Rotterdam viert de stad!

In 2015/2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. Hiermee vieren ze de stad van nu en kijken ze vooruit

Rotterdam viert de stad! treedt vanaf 20 maart letterlijk naar buiten met een feestelijke stadsmarkering.

Zo zullen zeven interactieve Head Lights de gevels van wederopbouwgebouwen sieren, wordt de Erasmusbrug in een vrolijk jasje gehesen en krijgt het Schouwburgplein een interactief kunstwerk genaamd De Nieuwe Rotterdammer. Alle elementen worden met elkaar verbonden door middel van speciale Rotterdam viert de stad! fiets- en wandelroutes.

logo rotterdam viert de stad!
Om de buitenprogrammering feestelijk te openen hebben 8000 XL-dominostenen zich op 20 maart een drie kilometer lange weg gebaand door Rotterdam. Dit spektakel, Dominoes genaamd, was op het Schouwburgplein live te volgen via een groot scherm, met commentaar van Jack Kerklaan. Daarna was het tijd voor een feestje. Onder het genot van live muziek, een hapje en een drankje viert Rotterdam de stad! Zo gaf onder andere Shirma Rouse een exclusief optreden, werd De Nieuwe Rotterdammer in het bijzijn van de burgemeester onthuld en vond er een spectaculaire lasershow plaats.

In opdracht van TAK Vormgeving  verzorgde Triple F Event Security de beveiliging rond om deze feestelijke aftrap van dit grootse city marketing event.