11 december 2017 Hennie Mahn

SBS6 Kerstparade 2017

Na vier jaar afwezigheid keerde dit jaar de SBS6 Kerstparade terug. De zender organiseerde voor de achtste keer een verlichte praalwagenoptocht in aanloop naar de kerstdagen, dit jaar was dat op 10 december in Eindhoven.

De traditie begon in 2007 met een grootse optocht door Almere, het jaar daarop deed de bonte stoet drie verschillende steden aan en in 2012 werd het festijn voor het laatst georganiseerd. In die jaren deed de kerstoptocht onder meer Hoofddorp, Sittard, Eindhoven, Beverwijk en Groningen aan.

De SBS6 Kerstparade die zondagavond 10 december door het centrum van Eindhoven trok, heeft 50.000 bezoekers getrokken.  Dat is een stuk minder dan de vorige editie in 2008 in Eindhoven waar  ruim 120.000 mensen op afkwamen. De parade had last van het slechte weer waardoor veel mensen besloten thuis te blijven.

Naast de karavaan met praalwagens, dansers en muzikanten reed er ook een speciale praalwagen met de populaire SBS6-gezichten mee. Zo werden de bezoekers langs de route vrolijk toegezwaaid door onder andere Irene Moors, Piet Paulusma en Johan en Beau (inwoners van Utopia).

Beau en Johan hadden Utopia tijdelijk verlaten om naar de SBS kerstparade te gaan. De twee waren hartstikke enthousiast en ook de andere bewoners waren erg benieuwd hoe ze het zouden hebben.

In opdracht van SBS Broadcasting verzorgde Triple F Security de begeleiding en beveiliging van de populaire SBS6-gezichten en de praalwagen waarop zij stonden in de kerstparade