3 oktober 2017 Hennie Mahn

Schipholdiner 2017

Het Schipholdiner is een exclusief en persoonlijk ontmoetingsmoment voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven, politiek en luchtvaartsector. Tijdens het diner worden de recente economische ontwikkelingen in het bedrijfsleven en de luchtvaartsector uitgewisseld. Het diner werd op 2 oktober 2017 voor de 27e keer georganiseerd door de KvK, KLM en de Schiphol Groep in het Hilton Amsterdam Airport Hotel op Schiphol. Er waren dit jaar 70 deelnemers waaronder vele politici, luchtvaart- en technologiebedrijven.

Globalisering & Internationaal Ondernemen

Het diner van dit jaar stond in het teken van globalisering & internationaal ondernemen: kansen, bedreigingen en respons. Dit mede naar aanleiding van de recent uitgebrachte discussienota over globalisering van Eerste Vicevoorzitter en Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans en Jyrki Katainen waarin zij opriepen tot een debat over hoe de EU en Nederland de kansen van mondialisering kunnen blijven benutten en de nadelen kunnen beheersen.

Cllaudia Zuiderwijk (voorzitter KvK) sprak over de drijvers van globalisering, de open Nederlandse economie en de belangrijkste exportmarkten en het belang van digitale transformatie en vaardigheden. Andere sprekers waren: 

  • Gillian Tans, CEO booking.com
  • Rob Baan, CEO Koppert Cress
  • Monique Ansink, CEO Excellent Products
  • Keynote speech Willem Buiter, Global Chief Economist, Citigroup