25 juli 2016 Hennie Mahn

Tomorrowland ( België)

Tomorrowland 2016 ( van 22 tot 24 juli) heeft er een vlekkeloze twaalfde editie opzitten. Ook de Lokale PolitieZone Rupel kijkt tevreden terug dankzij de strenge maar goed georganiseerde controles. “Onze bedoeling was om veiligheid met vlotheid te combineren. In tegenstelling tot de verwachtingen waren er zelfs minder files dan vorig jaar”, zegt korpschef Gwen Merckx. De politie maakte deze balans op:Tomorrowland 2016 2

Veiligheid prioriteit

In heel het land heerst een verhoogd dreigingsniveau en ook Tomorrowland is hier niet aan ontsnapt. Om een maximale veiligheid te kunnen garanderen voor zowel de 180.000 bezoekers als omwonenden heeft de lokale Politie Zone Rupel samengewerkt met politiemensen en -diensten verspreid over het hele land. De toegangscontrole werd verscherpt, rugzakken en tassen werden grondig gecontroleerd en er werd gebruikgemaakt van metaaldetectiepoorten.

Verkeer

Het verkeer van en naar het festival liep vlot dankzij de inzet van verkeersploegen, parkeerwachters, digitale infoborden en de professionele scanning van de sociale media. Foutparkeerders werden beboet of getakeld indien zij parkeren tomorrowlanderg hinderlijk geparkeerd stonden. Bij de uitstroom van het festival op zondag was er op de A12 tussen Puurs en Boom een alcohol- en verkeersactie door de Federale Wegpolitie. Vijf bestuurders hadden te diep in het glas gekeken. Er werden zestien processen-verbaal opgesteld voor andere verkeersinbreuken.

Tomorrowland in cijfers

De twaalfde editie van Tomorrowland had opnieuw 16 podia, verspreid over provinciaal domein De Schorre. Het terrein is 35 hectare groot, camping DreamVille is goed voor nog eens 45 hectare en daar stond het 17de podium.

In totaal werkten zo’n 8.000 mensen mee aan het festival: ruim 5.000 waren op het terrein aanwezig, de 3.000 andere werkten buiten de festivalmuren.  Ongeveer 400 artiesten kwamen in actie.Tomorrowland 2016

De 180.000 tickets, 60.000 per festivaldag, waren in minder dan een half uurtje uitverkocht. Er waren meer dan 200 nationaliteiten.

Triple F Services leverde voor Tomorrowland een omvangrijk team van parkeerbegeleiders aan Brink Verkeer.

Tagged: , ,