Bouwplaats portier bij renovatie De Nederlandse Bank (DNB)

Het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank (DNB) wordt gerenoveerd. Dat is nodig, want het is meer dan 50 jaar oud en technisch op. Na de renovatie is het gebouw weer klaar voor de toekomst, duurzaam en open voor alle Nederlanders.

Waarom een renovatie

Al meer dan 200 jaar zet DNB zich in voor een stabiele economie in Nederland. De afgelopen 50 jaar deden we dat vanuit ons hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam. Maar na een halve eeuw was het gebouw sterk verouderd. Tegels vielen van de buitenmuren, er waren lekkages en de technische installaties waren op. Ook gebruikte het gebouw veel energie en stootte het veel CO2 uit.

 

Triple F Security verzorgt portier renovatie dnb

Klaar voor de toekomst

Daarom wordt het hoofdkantoor gerenoveerd. Na de renovatie kan het gebouw weer tientallen jaren mee. Dat komt doordat het dan weer helemaal nieuw is, maar ook doordat we het flexibel inrichten. Daardoor kunnen we het later gemakkelijk aanpassen als dat nodig is.

Het hoofdkantoor stelt de deuren straks dus open voor het publiek. Dat is mogelijk doordat het geld en goud die er lagen opgeslagen zijn verhuisd. Momenteel bevinden ze zich op een tijdelijke locatie in Haarlem. Later gaan ze naar het nieuwe DNB Cashcentrum in Zeist.

De voorbereidende werkzaamheden begonnen in juli 2020. Eind 2020 gingen de sloopwerkzaamheden van start. Begin 2021 begonnen we met de renovatiewerkzaamheden. Deze zijn momenteel in volle gang. Eind 2024 is alles klaar. Dan kunnen alle Nederlanders gebruik maken van het vernieuwde, duurzame én open hoofdkantoor.

Sinds 31 oktober zijn Hicham en Glenn gestart met de diensten als portier voor Bouwatch bij de bouwonderneming Spie. Wij wensen hen heel veel succes de komende tijd.