explainlogo SVPB

 

 

 

Triple F Security is door het ECABO erkend als leerbedrijf voor de opleiding tot Beveiliger 2 en door het SVPB voor de opleiding tot Event Security Officer (ESO)

Om te mogen werken in de evenementen beveiliging heb je het certificaat Event Security Officer (ESO) nodig; deze opleiding en examen, gespecialiseerd in de evenementen beveiliging bieden wij je kosteloos aan! Uiteraard zijn hieraan wel enkele voorwaarden verbonden.

De Event Security Officer (ESO) is werkzaam in de evenementen beveiliging. Dit houdt in, dat de werkzaamheden voornamelijk uitgevoerd worden tijdens de avonden, weekenden en nationale feestdagen. De opleiding is een MBO 2 opleiding bestaande uit twee theorie onderdelen en een praktijkdeel.

Beveiliger 2

Een beveiliger werkt in de particuliere beveiligingsbranche en kan bij allerlei soorten bedrijven en organisaties terechtkomen, van olieraffinaderijen en warenhuizen tot pretparken en ministeries. Hij kan werken als algemeen beveiliger (objectbeveiliger) maar bijvoorbeeld ook als winkelsurveillant, luchthavenbeveilliger, mobiel surveillant, detentietoezichthouder of geld- en waardetransporteur. Hij is in dienst van een bedrijfsbeveiligingsdienst of van een particuliere beveiligingsorganisatie die hem bij een opdrachtgever plaatst. De beveiliger houdt zich vooral bezig met preventief toezicht, zoals rondes lopen of bagage controleren. Soms is het nodig om repressief op te treden bijvoorbeeld bij een ongeval, brand of bij kleine criminaliteit. Hij signaleert gevaarlijke of ongewenste situaties en neemt de juiste maatregelen. De beveiliger probeert de schade te beperken en roept hulp van anderen in als dat nodig is. De beveiliger is daarnaast ook dienstverlener: hij staat bezoekers te woord, wijst de weg, geeft informatie en biedt hulp. De beveiliger is meestal herkenbaar aan een uniform voorzien van een V-teken. Hij werkt alleen of in teamverband, zowel overdag als ‘s nachts. Hij moet het diploma Beveiliger 2 hebben. Dit is geregeld in de Wet particuliere beveiligingsorganisatie en recherchebureaus. Voor verschillende richtingen gelden nog extra opleidingseisen.

Event Security Officer (ESO)

In samenwerking met het ECABO en de SVPB ontwikkelde de SOEB (Opleidingsfonds van de VBE, de Vereniging van Beveiligingsorganisaties voor Evenementen) de nieuwe functie-opleiding ESO. Deze opleiding bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel. Event Security Officer (ESO) staat voor evenementenbeveiliger. Een professionele vorm van beveiliging, die wordt ingezet bij popconcerten en andere muziekfestivals, sportevenementen en niet te vergeten bij congressen, beurzen en/of bedrijfsevenementen. Beveiligers zijn niet meer weg te denken bij evenementen. Het is een specialisatie, want een evenementenbeveiliger krijgt te maken met allerlei soorten publiek in steeds heel verschillende omstandigheden. Kortom: een evenementenbeveiliger is een alleskunner, enerzijds een actief serviceverlener voor gasten die het evenement bezoeken en anderzijds beveiliger van het evenement.

ESO opleidingsbrochure Triple F Security

(Bron: ECABO)