A’DAM TOREN OP VIER NA BEST BEZOCHTE BOUWPLAATS TIJDENS DAG VAN DE BOUW 2015

2400 BEZOEKERS GENOTEN VAN HET UITZICHT VANAF AMSTERDAM TOREN

De tiende editie van de Dag van de Bouw is met 90.000 bezoekers op 170 bouwplaatsen door heel Nederland druk bezocht. Project A’DAM Toren van J.P. van Eesteren trok 2400 bezoekers en eindigde daarmee op de vijfde plaats van best bezochte bouwplaatsen.

Vanaf 10.00 uur ’s ochtends stonden bezoekers voor het toegangshek te trappelen om het prachtige uitzicht over het IJ en de rest van Amsterdam te bekijken. Uniek, want de voormalige Shell-toren werd voor het eerst opengesteld voor publiek.


a'dam toren 2

Bouwverhalen, uitwaaien en mooie plaatjes schieten

Met 12 man tegelijk werden de bezoekers in één van de bouwliften naar de zestiende verdieping van de toren gebracht. Eenmaal boven stonden medewerkers van J.P. van Eesteren klaar om de nieuwsgierige mensen op te wachten. Zij legden aan de bezoekers uit hoe het er op een bouwproject aan toe gaat: van het heiwerk voor de parkeergarage tot aan de manier waarop de 420 glazen gevelpanelen zijn bevestigd. Grote fotoplaten, die rondom aan muren van de kern van de toren hingen, vertelden het verhaal van de recente ‘kroning’ en de plaatsing van de nieuwe gevel. Met de trap konden de bezoekers zelf naar de 18e verdieping, waar het vooral lekker uitwaaien én mooie plaatjes schieten was.

‘Dé toeristische trekpleister’

Aan het eind van de dag stond de teller bij A’DAM Toren op 2400 bezoekers. Projectmanager Ton Wansing kijkt terug op een succesvolle Dag van de Bouw: “Je ziet nu al dat het dé toeristische trekpleister van Amsterdam wordt. Het aantal bezoekers tijdens deze Dag van de Bouw is ver boven verwachting. Dat belooft wat voor de opening volgend jaar.”

Voor Bouwbedrijf JP van Eesteren verzorgde Triple F Services de service medewerkers en de verkeersregelaars op locatie.