Onder het motto ‘Building new perspectives’ investeerde het College van Bestuur (CvB) van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) in een toekomstbestendige en duurzame Campus Woudestein. Naast het Polak Building werd een nieuw multifunctioneel onderwijsgebouw gerealiseerd met diverse onderwijsruimten, studie- en werkplekken en ontmoetingsruimten. Het gebouw is volgens de principes van circulair bouwen gerealiseerd en is geheel energieneutraal en klimaatbestendig. Bovendien werd er een innovatief ventilatiesysteem toegepast dat gebruik maakt van zonnewarmte en wind. Hierdoor is er bijna geen energie nodig om het gebouw te ventileren. 

Het circulaire onderwijsgebouw van 8.500m² is daarmee een van de duurzaamste universiteitsgebouwen van Nederland.

Op de foto neemt uitvoerder Dennis de Einde Project Taart in ontvangst van Marco
Campus Woudestein Erasmus Universiteit

Het zes verdiepingen tellende gebouw, waar dagelijks zo’n 3.000 studenten zullen verblijven, blinkt uit in duurzame keuzes en is circulair gebouwd. Dit betekent dat zo veel mogelijk gebruik is gemaakt van gerecyclede materialen. Sloopmateriaal van andere gebouwen van de EUR zijn hergebruikt. Net als materiaal uit andere panden die door BAM werden gerenoveerd of gedemonteerd. De constructie van het atrium is in houten boomstammen uitgevoerd. In de gebruiksfase krijgt circulariteit een gezicht door QR codes in het gebouw die meer informatie geven over de toegepaste duurzame technieken.

Het afgelopen anderhalf jaar hebben wij in opdracht van BouWatch op dit mooie project een Bouwplaats Portier mogen leveren voor de toegangscontrole en de logistieke ondersteuning, dit ook tot volle tevredenheid van het bouwbedrijf BAM. Aan de bouwdirectie van de BAM hebben wij recent dan ook de inmiddels welbekende Einde-Project-Taart aangeboden om de samenwerking feestelijk mee af te sluiten.

Wij wensen alle medewerkers en studenten veel plezier op deze prachtige locatie en bedanken BAM voor de zeer prettige samenwerking.

Triple F Security & Services is erkend partner van BouWatch voor Bouwplaats Check-In en Ilips!