39ste Europees Jongleer Festival 2016

Het EJC (European Juggling Convention) is het grootste evenement in Europa op het gebied van jongleren. Van over de hele wereld reizen professionele jongleurs, straatartiesten en amateur jongleurs naar dit meerdaagse festival om samen te jongleren, trucs uit te wisselen en plezier te hebben. Het festival wordt ieder jaar op een andere plek in Europa georganiseerd. Van 30 juli t/m 7 augustus 2016 was de eer aan Nederland (Almere)!

EJC overzicht terrein

Voor het EJC 2016 van 30 juli t/m 7 augustus was een geweldig terrein in Almere beschikbaar! Er waren drie grote sporthallen (en een zwembad) met daaromheen een ruim opgezet terrein dat is ingericht als festivaldorp en festivalcamping. EJC camper campingHet terrein was direct naast het treinstation Almere Poort, dat op ongeveer een half uur reizen van Amsterdam en de luchthaven Schiphol ligt. Als klap op de vuurpijl was er op loopafstand van het festivalterrein een heerlijk meer met strand om verkoeling te zoeken!

Voor wie was het festival? Voor iedereen! Op het festival werd namelijk aan iedereen gedacht, alle niveaus en leeftijden waren welkom. Zo waren er workshops voor beginners, maar ook speciale masterclasses voor gevorderden. EJC deelnemers in TSHDe hele week kon je bovendien genieten van diverse shows op wereldniveau. Er kwam een speciaal slackline gebied, een zaal voor acrobatiek en luchtwerk, en er was een vuurplaats. Ook voor niet-jongleurs is het genieten, de ervaring leerde dat zij al snel deelnemers werden.

EJC campingDoor wie werd het Europees Jongleerfestival georganiseerd? Het bestuur van de Stichting Europees Jongleerfestival 2016 bestond uit een enthousiast team van Nederlandse jongleurs. Zij hebben deze zomer jou en duizenden jongleurs vanuit de hele wereld verwelkomd in Almere en er samen een geweldig festival van gemaakt!

 

EJC parade publiekTijdens het EJC kun je genieten van verschillende activiteiten in Almere Poort, Almere Strand en Almere Centrum. Zoals van de straatshows, de circusspeelplaats, een vuurshow, de circusparade en de spetterende galashow!

Voor dit unieke 9 dagen durende ( 24 uur per dag doorgaande) evenement heeft Triple F Event Security de gehele beveiliging verzorgt en vanuit Triple F Services de gehele medische begeleiding en zorg voorzien.