28 april 2017 Hennie Mahn

Jus D’Orange Kingsday Festival Leiden

De locatie van het evenement is nu al uniek. Jus D’Orange – Kingsday Festival Leiden zal gaan plaatsvinden op het toekomstige Cultuurplein Lammermarkt bij Molen de Valk. Zoals iedere Leidenaar weet, wordt op deze locatie momenteel hard gebouwd aan de ondergrondse parkeergarage en het aanleggen van een park. Pas begin 2018 zal dit terrein helemaal af zijn, maar de Gemeente Leiden maakte voor Koningsdag alvast een uitzondering voor Jus D’Orange – Kingsday Festival Leiden. Een geweldige gelegenheid voor iedereen om kennis te maken met het nieuwe cultuurplein.

Het festival Jus D’Orange Kingsday Festival Leiden kwam in plaats van Armin van Buuren naar de Lammermarkt tijdens Koningsdag 2017. Dat hebben de organisatoren van Jus D’Orange, Firma Bolwerk & KLIKK events medegedeeld.

Line-Up
Fiesta Macumba, Lucas & Steve en Kraantje Pappie waren enkele van de headliners. Het festival werd van 13.00 tot 23.00 uur georganiseerd op de Lammermarkt.

Geen Armin
DJ Armin van Buuren gaf geen optreden in Leiden tijdens Koningsdag, en brak hiermee een jarenlange traditie. De wereldberoemde DJ sloot als vanouds altijd Koningsdag (en daarvoor Koninginnedag) af op de Lammermarkt. 

In opdracht van Firma Bolwerk verzorgde Triple f Security de beveiliging van dit nieuwe evenement.