Een schoolgebouw in Amsterdam werd in zijn volledigheid 30 meter verplaatst. Een hele klus, aangezien het totale gewicht meer dan een miljoen kilo omvat.

Het gebouw moest worden gekoppeld aan een nieuwbouwpand vlak daarnaast, zodat er één geheel ontstond. De verhuizing stond voor een 3 tal dagen gepland. De verwachting was dat het complex 3 meter per uur verschuift. Een stormachtige wind zorgde nog voor enige vertraging.

Kinder Campus Zuidas 2015 Amsterdam

De complete inboedel, tot aan de kopjes in de kast, is tijdens de verplaatsing op zijn plek gebleven. Het gebouw werd met de hulp van 42 krikken eerst opgetild, waarna de inhoud op stalen rollers geplaatst werd.

Het gaat om een schoolgebouw van de Kindercampus Zuidas op de Boelelaan in Amsterdam. Dat gebouw kon niet op de juiste plek worden gebouwd, doordat er nog een sporthal stond. Nu deze is gesloopt, konden de twee nieuwe complexen aan elkaar worden gekoppeld.

Opdrachtgever ECU heeft Triple F Security gevraagd de beveiliging van het pand en het traffic management op zich te nemen zolang het nog niet op zijn definitieve plek stond.