16 september 2017 Hennie Mahn

NETFLIX 100.000.000 abonnees

Het gaat goed met Netflix. De Amerikaanse online videodienst heeft wereldwijd de kaap van honderd miljoen abonnees genomen. Ook in Nederland steeg het aantal abonnees aanzienlijk.

Er lijkt geen einde te komen aan de groei van Netflix. De video-streaming­dienst luidt zijn tiende jaar in met een sterke groei aan abonnees. Het zijn er nu 100 miljoen. Ook in Nederland zet de groei door en tikt Netflix 2 miljoen betalende leden aan. Waren er eind 2015 wereldwijd nog 74,8 miljoen leden, een jaar later is dit gegroeid naar 93,8 miljoen leden. In Nederland groeide het aantal abonnees van 1,2 miljoen eind 2015 naar iets meer dan 2 miljoen eind 2016.

Een op de vier Nederlandse huishoudens

De cijfers over Nederland komen van onderzoeksbureau Telecompaper. Volgens de cijfers heeft 26 procent van de Nederlandse huishoudens de beschikking over Netflix. Concurrenten Videoland en NL Ziet moeten het met aanzienlijk minder abonnees doen. Zij hebben respectievelijk 200.000 en 100.000 abonnees. De concurrentie tussen Nederlandse diensten zal alleen maar toenemen, want onlangs werd bekend dat de NPO in mei met een nieuwe videodienst met premium-optie komt.

Om dat te vieren was er natuurlijk een feest en de Security Hosts van Triple F Security waren erbij om alles in goede banen te leiden.