26 oktober 2017 Hennie Mahn

NHV Interlands

Het Nederlands Damesteam speelde haar eerste kwalificatieduel voor het EK 2018 thuis tegen Wit-Rusland. Op woensdag 27 september klonk het beginsignaal om 19.30 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

De Oranjedames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2018 in Frankrijk ingedeeld in een poule met Hongarije, Wit-Rusland en Kosovo. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, dat plaatsvindt van 30 november t/m 16 december 2018. De overall beste nummer drie mag ook naar Frankrijk afreizen. De speelsteden zijn Nancy, Nantes, Montbliard, Brest en Parijs.

Van de drie landen waarmee Nederland in de poule zit acht bondscoach Helle Thomsen Hongarije veruit het sterkst. “Hongaarse competitie is heel sterk en de nationale ploeg goed. Tijdens het EK in Zweden waren er 5 of 6 speelsters geblesseerd, maar als ze compleet zijn weet ik dat we lastige wedstrijden tegemoet gaan. Van de andere landen in de poule moeten wij winnen.”

De heren van het nationale team speelden op 25 oktober in het TopSportCentrum Rotterdam hun WK kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland.

De Oranjeheren zijn voor de kwalificatie van het WK 2019 ingedeeld in een poule met Griekenland, Belgie en Turkije. De winnaar van de poule speelt in juni twee play-off wedstrijden tegen een van de twaalf ploegen die vanuit het EK 2018 in Kroatie instromen in de WK-kwalificatie. De play-off wedstrijden gaan uit maken wie een WK-ticket bemachtigt en in januari 2019 mag gaan strijden om de wereldtitel in Denemarken en Duitsland.

In opdracht van het Nederlands Handbal Verbond (NHV) verzorgt Triple F Security de beveiliging bij alle evenementen van het NHV.